7 مهارت فروش که باید بدانید

مهارت های فروش

مقدمه

اگر فیلم گرگ وال استریت را دیده باشید یا کتاب فروش به شیوه گرگ را خوانده باشید حتما با این جمله آشنایی دارید: “فروش هر چیزی به هر کسی”، که یکی از جملات محبوب گرگ وال استریت یا جردن بلفورت است؛ فردی که از یک دستیار ساده کارگزاری سهام به میلیارد ها دلار ثروت رسید. او تنها یک وجه تمایز و مهارت فوق العاده داشت؛ توانایی فروش! همان مهارتی که باعث شده ثروتمندان هر روز ثروتمندتر شوند در حالی که مردم عادی فکر می کنند پول به خودی خود پول می ­آورد، آن ها از مهارت فروش خود یا تیم های فروش قوی برای خلق ثروت استفاده می­ کنند. پس اگر مقدمه ما آنقدر جذاب بود که حاضرید مهارت فروش را با تمام جزئیات یاد بگیرید، کار سختی در پیش نخواهید داشت. اولا می توانید از دیگر مقالات آموزشی ما بصورت رایگان استفاده کنید و دوما نکات مهمی در این مقاله وجود دارد که می توانند به شما کمک کنند.

شناسایی 7 مهارت فروش :

1. درباره مشتریان حرف بزنید نه خودتان!

آیا می توانید یکی از اعضای فامیل یا دوستانتان را تحمل کنید که دائما از خودش تعریف می کند؟ آیا برندی را دوست دارید که مدام از کیفیت محصولات یا سرویس هایش تعریف می­ کند! طبیعی است که شما این افراد و شرکت ها را دوست نخواهید داشت! و در این باره کاملا حق با شماست!

در قضیه فروش نیز اگر مدام از محصولات، سرویس ها یا کیفیت کارتان برای مشتری بگویید، هیچکس به شما توجه نمی کند، بلکه باید مشتری با جان و دل بپذیرد که محصول یا سرویس شما برایش مفید است و ارزشی بالاتر از پولی که خرج می کند را خواهد ساخت. به عنوان مثال نباید بگویید که شامپوی ما بی نظیر است و می تواند هر نوع ریزش مو را با سرعت درمان کند، بلکه باید بگویید آیا می دانستید که شامپوی ما قرار است شما را خاص تر و بی نظیر تر نشان دهد؟! آیا می دانستید که شامپوی ما انتخاب تمام مدل ها و افرادی است که به ظاهر خود اهمیت می دهند؟!

2. شنونده فعالی باشید

شما چگونه قرار است ادعای بهتر کردن دنیا را داشته باشید در حالی که اصلا از مشکلات مشتریان و مخاطبین حوزه خودتان هم آگاهی ندارید؟! آیا هنگام صحبت با مشتری خود را دانای کل و آگاه به مسائل مربوطه می­ دانید؟ پس چطور می خواهید درک کنید که مشتری دقیقا چه می خواهد و چه کاری باید برای او انجام شود؟

در عمل بازاریابی و فروش همیشه سعی کنید یک شنونده فعال باشید.

3. ایجاد اعتماد

یکی از مواردی که در بازاریابی و فروش بی نهایت مهم است، ایجاد اعتماد در نظر مخاطبین است. شما هر چقدر هم که محصول خوبی داشته باشید، باز هم اگر مشتریان احساس خوبی به شما نداشته باشند و نتوانسته باشید اعتماد آن ها را بدست آورید، باز هم قرار نیست پولی که با زحمت آن را بدست آورده اند را در ازای محصولی که به پشتیبانی یا سازنده آن اعتماد ندارند، بدهند.

4. درک بازار

جدای از هر چیز دیگر، اگر متوجه نباشید به چه کسانی قرار است سرویس یا محصولتان را بفروشید و چشم انداز بازار چگونه است، نمی توانید یک فروشنده خوب باشید. خنده دار است که بدانید بسیاری از کسب و کار ها بودجه ­ی اندک بازاریابی خود را صرف مواردی می کنند که یا مشتریان احتمالی آن ها آن جا نیستند یا قرار نیست بابت آن محصول یا سرویس در شرایط حاضر پولی پرداخت کنند.

به همین دلیل است که در دوره های آموزش دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) شما در ابتدا با بازار هدف و نوع مشتریان احتمالی خود آشنا می­ شوید. بی گدار به آب نزنید و حتما قبل از شروع بازاریابی سعی کنید بازار خود را درک کنید. البته اگر از افرادی که بیشتر از شما در این راه شکست خورده اند و اشتباه کرده اند مشورت بگیرید قطعا زودتر به اهداف خود خواهید رسید. پس برای کسب و کارتان مشاوره بگیرید.

درک بازار

5. از شکست خوردن و اشتباه کردن نترسید

نه تنها نباید در امر فروش از شکست خوردن، جواب رد شنیدن و اشتباه کردن نترسید بلکه باید بدانید این ها به شما همه چیز را می­ آموزند و نابغه های فروش مثل برایان تریسی شما را دعوت به اقدام، شکست خوردن و یاد گرفتن از آن می­ کنند. نترسید اشکالی ندارد که اگر بیست مشتری اول دست رد به سینه شما بزنند به هر حال کره زمین 8 میلیارد انسان دارد!!

6. صداقت

شاید دنیای بازاریابی و فروش مثل هر دنیای دیگری راه های میانبر و حقه هایی داشته باشد اما هرگز فکر نکنید که می توانید سر کسی را شیره بمالید. قیمت گذاری بالاتر از ارزش محصول یا سرویس فقط اعتبار شما را خراب می­کند (هر چند که توصیه نمی کنیم قیمت گذاری را پایین تر از نرخ عادی تعیین کنید)، حتی اگر مشتری شما نتواند عدم صداقت شما را تشخیص دهد باز هم به یاد داشته باشید که ماه هیچوقت پشت ابر نمی ماند و به زودی از عدم صداقت شما مطلع خواهد شد، در نتیجه نه تنها مشتری وفادار شما نخواهد ماند بلکه در هنگام صحبت با دیگران از شما بدگویی نیز می­ کند.

صداقت در فروش

7. مهارت های اثر گذاشتن رو مردم را بشناسید

وقتی که درباره فروش صحبت می کنیم باید به یاد داشت که این فروش به موجودی پیچیده به نام انسان بستگی دارد که ذهن بی نهایت شگرفی دارد. پس قدرت روانشناسی را فراموش نکنید. به عنوان مثال در روانشناسی این نکته وجود دارد که کنترل اصلی رفتار ما دست احساسات است نه عقل و منطق! پس بیشتر سعی کنید احساس لذت بردن از خرید را در مشتری زنده کنید یا این احساس که او خریدی سودمند داشته تا اینکه سعی کنید دلایل و توضیحات پیچیده بیاورید. در کتاب تاثیر نوشته رابرت‌بی.سیالدینی صد ها نکته روانشناسی و علمی برای اثر گذاشتن رو مخاطب جهت بازاریابی آورده شده است. در واقع در این کتاب روانشناسی فنون قانع کردن دیگران آورده شده است. همچنین در این زمینه کتاب روانشناسی فروش اثر برایان تریسی روانشناسی مشهور هم کتاب خوبی است و می توانید از آن نیز کمک بگیرید.

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.