7 تفاوت بیزینس پلن با مدل کسب و کار

بیزینس پلن و مدل کسب و کار

مقدمه

برای بسیاری از افرادی که با دنیای کسب و کار آشنایی ندارند شاید این پرسش به وجود بیاید که چه تفاوتی بین بیزینس پلن و مدل کسب و کار وجود دارد. کاربردهای مدل کسب و کار و هدف نوشتن آن با اهداف نگارش طرح کسب و کار متفاوت می باشد. به طور کلی شما باید به خوبی بدانید که مدل کسب و کار یک طرح شرکتی می باشد که چگونگی به دست آوردن درآمد و سود را با استفاده از این روش می توانید بررسی کنید. مدل کسب و کار به شما توضیح می دهد که چه نوع خدمات و محصولاتی را باید برای بازاریابی تولید نمایید. اینکه چطور اقدامات مربوط به تولید محصولات و خدمات خود را انجام دهید به مدل کسب و کار بستگی دارد.

اما شما باید به خوبی بدانید که بیزینس ‌پلن و یا همان طرح کسب و کار به عنوان سندی شناخته می‌ شود که در مورد محصولات و همچنین رهبری منابع انسانی توضیحاتی را ارائه می ‌دهد. کارآفرینان به طور معمول زمان راه اندازی کسب و کار خود باید از طرح کسب و کار پیروی داشته باشند. در حالی که شما می خواهید کسب و کار خود را تغییر دهید، بهتر است که از روش های طرح کسب و کار استفاده کنید. بسیاری از مقالات آموزشی که در مورد طرح کسب و کار و مدل کسب و کار می ‌باشد تفاوت های این دو را معرفی می کند. شما باید به خوبی نکاتی که مربوط به مشاوره کسب و کار می باشد را از افراد حرفه‌ ای در این زمینه دریافت کنید تا بتوانید به بهترین نحو ممکن ایده ‌های کسب و کارتان را رهبری نمایید.

تفاوت بیزینس پلن با مدل کسب و کار به صورت کلی  چیست ؟

به طور کلی می توانیم بیان کنیم که یکی از مهم ترین تفاوت های بیزینس پلن و مدل کسب و کار هدف آن ها می باشد. هدف از تدوین طرح کسب و کار به طور معمول ارائه دادن مستندات می باشد که مربوط به سرمایه‌گذاری است. اطلاعاتی که در مورد کسب و کار و دستاوردهای آن وجود دارد در طرح کسب و کار قرار می گیرد. پیش بینی هایی که مربوط به آینده کسب و کار می باشد هم در طرح کسب و کار مورد بررسی قرار خواهد گرفت. با این وجود مدل کسب و کار نحوه خلق کردن و کسب نمودن و همچنین ارائه دادن ارزش ها را به بهترین نحو ممکن نشان می دهد. به همین دلیل تفاوت اساسی با طرح کسب و کار به وجود می ‌آورد. مدل کسب و کار به طور معمول در جلسه‌ های سرمایه به صورت شفاهی تمامی نکات را به سرمایه‌گذار ارائه می دهد. شاید در زمان راه اندازی کسب و کار خودتان، تدوین طرح کسب و کار به نظرتان چندان منطقی به نظر نرسد؛ چرا که هنوز ارزش ها و همچنین هسته اصلی کسب و کارتان مشخص نمی باشد.

 جهت آغاز هر یک از طرح های کسب و کار شما به مدل کسب و کار و اعتبار سنجی آن طرحی که در نظر دارید احتیاج پیدا می کنید. بعد از مدتی که ارزش کسب و کارتان را به خوبی مورد بررسی قرار دهید و آن را معتبر شناختید داده‌ هایی را به دست خواهید آورد که آن داده ها معتبر و ارزشمند می باشند. در این صورت قادر خواهیم بود درآمد و سهم بازار را به خوبی پیش بینی کنید. با دستیابی پیدا کردن به داده ها مواد مناسب و همچنین تدوین طرح کسب و کار بسیاری از گزینه ها در اختیارتان قرار می گیرد. در انواع طرح کسب و کار جزئیاتی که مربوط به و آمار و ارقام کسب و کار  است را قادر خواهید بود مشاهده کنید و ارقام به دست آمده را را با اطمینان خاطر بیشتری به سرمایه‌گذار ارائه دهید.

معرفی تفاوت های جزئی مدل کسب و کار بیزینس پلن

در صورتی که شما با تفاوت جزئی طرح کسب و کار و مدل کسب و کار آشنا شوید به بهترین نحو ممکن می توانید تفاوت های این دو سند کسب و کار را درک کنید. برخی از تفاوت های جزئی که بین طرح کسب و کار و مدل کسب و کار وجود دارد عبارت است از :

1. شما باید به خوبی بدانید که طرح کسب و کار بیشتر بر روی متن و ارقام مبتنی می باشد. یعنی ارقام و متون مستندی را باید در طرح کسب و کار ارائه دهید. اما در مدل کسب و کار ،  ابزار بصری مورد استفاده قرار می گیرند. هر یک از ابزارهایی که به صورت بصری هستند مدل کسب و کار را به بهترین نحو ممکن پشتیبانی می کنند.

2. در طرح کسب و کار باید به جذب سرمایه کمک شود. در واقع هر یک از طرح های کسب و کار سرمایه نیاز دارند. اما در مدل کسب و کار ، کمک به راه اندازی آن کسب و کار می‌ شود. یعنی سرمایه مورد نیاز در طرح کسب و کار فراهم می گردد ولی راه اندازی آن توسط مدل کسب و کار پشتیبانی می ‌شود.

3. راهنمایی کردن برای ساخت کسب و کار در طرح کسب و کار وجود دارد. یعنی تمامی نکات و مشورت هایی که برای طرح کسب و کار وجود دارد در بخش بیزینس پلن قرار می ‌گیرد. اما مدل کسب و کار آن نمونه از کسب و کاری که شما در نظرتان دارید را توصیف می کند. توصیه کردن انواع کسب و کار بر عهده مدل کسب و کار می باشد.

4. نگاه کردن به کسب و کار از دید مشتری در طرح کسب و کار مورد بررسی قرار می ‌گیرد. اما مدل کسب و کار بیشتر روی ارزش مشتری تمرکز می‌ کند تا نتیجه مفیدتری به دست بیاورد.

5. فرضیات قوی مالی در طرح کسب و کار وجود دارد. تمامی سرمایه ها در طرح کسب و کار مورد بررسی قرار خواهند گرفت. اما در مدل کسب و کار فرضیه های قوی مالی به هیچ عنوان وجود ندارد بلکه ریشه های دیگری از کسب و کار مورد مشاهده قرار می ‌گیرد.

6. طرح کسب و کار برای طوفان های فکری و ایده های خلاق چندان مناسب نمی باشد. اما مدل کسب و کار برای طوفان های فکری بسیار گزینه مناسبی است.

7. کمک کردن به موفقیت کسب و کار از جمله وظایف طرح کسب و کار است. اما کمک کردن برای شروع کسب و کار از جمله وظایف مدل کسب و کار می باشد.

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.