6 روش تحلیل بازار

روش های تحلیل بازار

مقدمه

برترین روش ها و تکنیک های تحلیل بازار

یکی از مهم ترین چالش ها برای هر نوع کسب و کار ، جمع آوری اطلاعات عمیق از بازار است. در اینجاست که انواع مختلف روش ها ، تکنیک ها و ابزارهای تحلیل بازاریابی کمک می کند. در دنیای کسب و کار امروزه مبتنی بر داده و رقابت دیوانه وار ، شما باید دائماً به جست و جو و به روز رسانی دانش بازار خود بپردازید. به همین دلیل است که روش های اصلی تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار سلاحی ارزشمند برای هر شرکتی است.

آن ها یک پایه عالی برای پیش بینی فروش ، اطلاعات و اطلاعات بازاریابی ، تصمیم گیری ، ایجاد استراتژی ها و غیره هستند. ما قبلاً توضیح دادیم که تحلیل بازار چیست و ویژگی های اصلی آن چیست. در اینجا لیستی از تکنیک ها و روش های کلیدی تجزیه و تحلیل داده های بازار آمده است.

6 روش تحلیل بازار

1. تجزیه و تحلیل عوامل

تجزیه و تحلیل عاملی یک تکنیک آماری شناخته شده است که برای کاهش تعداد زیادی از متغیرها (که به شدت با یکدیگر مرتبط هستند) به یک گروه مشترک به نام عامل استفاده می شود. تحلیل عاملی یک تحلیل اکتشافی است. متغیرهای مشابه را در ابعاد گروه بندی می کند. تحلیل عاملی نقش بسیار مهمی در استراتژی های بازاریابی و تحقیقات بازار دارد. تجزیه و تحلیل عوامل بازاریابی در حال تغییر یک متغیر/عامل بازاریابی است تا ببیند تغییر در متغیر دیگر – نتیجه چه خواهد بود.

مثلا: تجزیه و تحلیل عاملی مستلزم آن است که یک شرکت یک نقطه بازاریابی مانند قیمت محصول را تغییر دهد تا تغییرات فروش آن محصول را مشاهده کند. نکته مهم در اینجا این است که فقط یک متغیر را در یک زمان تغییر دهید تا بتوانید رابطه بین متغیرها و نتیجه را اندازه گیری کنید. به طور معمول ، شرکت ها متغیرهای بازاریابی را با تجزیه و تحلیل عاملی با استفاده از ابزارهایی مانند گروه های متمرکز ، نظرسنجی ها یا سایر روش های تحقیق کمی و کیفی آزمایش می کنند. تجزیه و تحلیل عوامل در حوزه بازاریابی یکی از روش های اصلی تجزیه و تحلیل بازاریابی است زیرا نشان دهنده درک خریدار محصول است. شما می توانید دریابید که چه چیزی برای مشتریان محصول مهم است.

2. تحلیل خوشه ای

تجزیه خوشه ای یک ابزار آماری قدرتمند است که برای طبقه بندی انواع مختلف اشیاء به گروه (خوشه) استفاده می شود. مشاغل از این نوع روش تحلیل بازار برای تجزیه و تحلیل داده هایی که بر اساس شباهت ها و تفاوت ها طبقه بندی شده اند ، استفاده می کنند. همانطور که ممکن است حدس بزنید ، تجزیه خوشه ای به طور گسترده ای برای تقسیم بندی بازار استفاده می شود. می توان طیف وسیعی از نمونه های تقسیم بندی بازار را که با کمک تجزیه خوشه ای ساخته شده اند ، ارائه کرد. تجزیه خوشه ای که برای تعیین و تعیین بخش های مشتری استفاده می شود ، به شما امکان می دهد مشتریان خود را با توجه به نیازها ، باورها ، موقعیت جغرافیایی ، رفتاری و غیره مورد هدف قرار دهید.

چرا تجزیه خوشه ای یک ابزار بازاریابی کلیدی است؟

از آنجا که وقتی یک شرکت متوجه می شود که کدام نوع مصرف کننده در یک گروه قرار می گیرد ، می تواند استراتژی های بازاریابی موفقی را مرتبط با نیازهای بخش های هدف خود ایجاد کند. این قطعاً به شما کمک می کند تا فرصت های جدید بازار را کشف کنید.

3. رگرسیون لجستیک

رگرسیون لجستیک یکی دیگر از روش های طبقه بندی آماری است که به طور گسترده در تحقیقات بازار استفاده می شود. این یکی از روش های تجزیه و تحلیل بازاریابی محبوب است که به عنوان رگرسیون لاجیت یا مدل سازی لاجیت نیز شناخته می شود. رگرسیون لجستیک بسیار شبیه به مدل های رگرسیون خطی است ، زیرا برای درک رابطه بین یک متغیر وابسته و یک یا چند متغیر مستقل استفاده می شود. مثال های خوب استفاده از رگرسیون لجستیک در بازاریابی می تواند پیش بینی این باشد که آیا با توجه به اینکه سن آن ها مشخص است برای تبدیل به خریدار شدن محتمل است. بازاریابان از تجزیه و تحلیل لجستیکی گسترده برای ارزیابی دامنه پذیرش مشتری و قصد خرید محصول جدید استفاده می کنند. به این ترتیب ، بازاریابان می توانند فروش احتمالی آن محصول را پیش بینی کنند.

4. تجزیه و تحلیل تشخیصی

تجزیه و تحلیل تشخیصی به عنوان تجزیه خوشه ای به طور گسترده برای تقسیم بندی بازاریابی استفاده می شود. طبقه بندی تجزیه و تحلیل تشخیصی بر اساس مقادیر اندازه گیری شده برای گروهی از ویژگی ها برای هر واحد به طور جداگانه است. این بدان معناست که هر واحد دارای ویژگی هایی است که قابل اندازه گیری است و این مقادیر از یک واحد مشاهده ای به واحد دیگر متفاوت است. در مقایسه با سایر روش های تجزیه و تحلیل بازاریابی ، DA بسیار ساده تر است ، به ویژه اگر بیش از دو گروه وجود داشته باشد. تجزیه و تحلیل تشخیصی اغلب برای ایجاد نگاشت ادراکی توسط بازاریابان استفاده می شود. سایر کاربردهای تحلیل تشخیصی در حوزه بازاریابی عبارتند از:

  • تعریف تفاوت بخش های بازار در جذب رسانه ها.
  • تعریف ویژگی های مصرف کنندگان که به کمپین های بازاریابی مستقیم و غیره پاسخ خواهند داد.

5. تجزیه و تحلیل رگرسیون

رگرسیون یک روش پیش بینی مشهور است که رابطه بین متغیر وابسته به یک یا چند متغیر مستقل را کمی می کند. در زمینه بازاریابی ، تجزیه و تحلیل رگرسیون به طور گسترده ای برای پیش بینی چگونگی توسعه رابطه بین دو متغیر ، (به عنوان مثال بین تبلیغات و فروش) ، در زمان مورد استفاده قرار می گیرد. هدف اصلی تحلیل رگرسیون پیش بینی و کنترل رابطه بین حداقل دو متغیر است. این نوع روش تحلیل بازار برای تغییرات در فروش بازار ، سهم و وفاداری به نام تجاری استفاده می شود. متخصصان هوش تجاری یا بازاریابی می توانند با داده های استخراج شده از فروش در دوره های گذشته خط رگرسیون را ترسیم کنند. تجزیه و تحلیل رگرسیون همچنین می تواند در تحقیقات رضایت مشتری برای پاسخ به سوالاتی مانند: “کدام ویژگی محصول بیشتر در رضایت کلی شخص نقش دارد؟”

6. تجزیه و تحلیل همبستگی

برای بیان ساده تر ، تجزیه و تحلیل همبستگی تکنیکی است که برای تعیین میزان نزدیکی دو متغیر به یکدیگر استفاده می شود. این درجه رابطه بین دو متغیر اندازه گیری شده عددی را مطالعه می کند. این نوع روش تجزیه و تحلیل زمانی مفید است که می خواهید بدانید آیا ارتباطات احتمالی بین متغیرها وجود دارد یا خیر.

مثلا : تجزیه و تحلیل همبستگی برای پاسخ به سوالاتی مانند: “آیا پست های وبلاگ طولانی مدت اشتراک گذاری بیشتری در فیس بوک دارند؟” به گفته B2B International ، تجزیه و تحلیل همبستگی به شما کمک می کند “دریابید که چه چیزی مشتریان و کارکنان شما را راضی می کند – و چه چیزی آنها را وفادار نگه می دارد.”

تفاوت با تحلیل رگرسیون چیست؟

تجزیه و تحلیل رگرسیون بر پیش بینی تأکید دارد در حالی که تحلیل همبستگی بر قدرت/میزان رابطه بین دو متغیر متمرکز است.

جمع بندی مقاله

طیف گسترده ای از تکنیک ها و ابزارهای تجزیه و تحلیل آماری وجود دارد ، اما تنها تعداد کمی از آنها می توانند برای تجزیه و تحلیل بازار استفاده شوند. دلیل آن عمدتاً ویژگی اطلاعات و حوزه بازاریابی است. با این وجود ، روش های تحلیل بازاریابی نقش مهمی در درک نیازهای مختلف مشتری ، ارتباط بین متغیرهای مهم بازار (مانند قیمت و فروش) ، پیش بینی و پیش بینی نتایج کمپین های مختلف و غیره دارد. علاوه بر این ، آنها یک پایه عالی برای انجام و توسعه هوش تجاری و بازاریابی و تصمیم گیری های مناسب تجاری در زمان مناسب هستند.

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.