51 نمونه از تقسیم بندی بازار

تقسیم بندی بازار

مقدمه

تقسیم بندی بازار فرایند تقسیم یک بازار خاص به بخشهای کوچکتر با نیازها یا ویژگیهای مشابه است. و اگر بازاریاب هستید ، مطمئناً به نمونه های کلیدی بخش بازار مانند انواع تقسیم بندی رفتاری ، جمعیت شناختی و جغرافیایی فکر می کنید. با این حال ، نمونه های بسیار بیشتری وجود دارد که می تواند به شما در تعریف و تجزیه بازار هدف به گروه های کوچکتر و بسیار قابل مدیریت کمک کند.

51 نمونه تقسیم بندی بازار

تقسیم بندی بازار به شما امکان می دهد شخصیت خریداران خود را بهتر بشناسید و تلاش های بازاریابی مشتری محور بیشتری انجام دهید. این منجر به محصولات/خدمات موفق تری می شود که درهای تجارت شما را باز می کند. در اینجا نمونه هایی از بخش های بازار ذکر شده است تا به شما ایده هایی برای ایجاد تبلیغات و تجربه بیشتر بر مشتری ارائه دهد.

1. تقسیم بندی جغرافیایی

تعریف تقسیم بندی جغرافیایی شامل جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات با توجه به موقعیت فیزیکی مشتریان هدف است. این نوع تقسیم بندی عمدتا توسط شرکت هایی استفاده می شود که سعی می کنند روی یک حوزه خاص تمرکز کنند. به عنوان مثال ، بسیاری از مشاغل ممکن است مارک های خود را در کشورهای خاص انتخاب کنند ، اما در کشورهای دیگر اینگونه نیست. در اینجا چند نمونه از تقسیم بندی جغرافیایی آورده شده است:

  1. ایالت (کالیفرنیا ، کلرادو ، تگزاس)
  2. کشور (ایالات متحده ، کانادا ، استرالیا ، هند ، آلمان)
  3. کالج (دانشگاه ایلینوی ، مدرسه جدید ، کالج سانتا مونیکا)
  4. شهرستان (لس آنجلس ، شهرستان بات ، شهرستان کالاوراس)
  5. قاره (اروپا ، آمریکا ، آفریقا ، آسیا)
  6. جامعه (طرح جامع جوانان سن مارکوس)
  7. شهری/روستایی
  8. منطقه شمال/جنوب
  9. مناطق گرم/سرد
  10. مناطق مرتفع/کم ارتفاع

2. تقسیم بندی جمعیتی

تقسیم بندی جمعیتی رایج ترین نوع تقسیم بندی بازار است زیرا به وضوح قابل تشخیص است. تقسیم بندی جمعیتی شامل گروه بندی بر اساس نژاد ، سن ، جنسیت ، اندازه خانواده و موارد دیگر است. به عنوان مثال ، برخی از مشاغل فقط زنان هستند ، برخی دیگر فقط مردان. یکی از مزایای اصلی تقسیم بندی جمعیتی بازار این است که اطلاعات مورد نیاز شما به راحتی در دسترس و در دسترس شما است.

در اینجا چند نمونه کلیدی بخش جمعیتی بازار بازار آمده است:

  1. سن (21-29 ، 30-44 ، 44-59)
  2. نژاد (آسیایی ، بومی هاوایی)
  3. دین (مسلین ، بودایی ، مسیحی)
  4. جنسیت (زنان ، مردان)
  5. اندازه خانواده (فقط زن و شوهر ، 3 نفر از اعضای خانواده ، 4 نفر از اعضای خانواده)
  6. درآمد (تا 40 000 USD ، 40-60 000 USD ، 60-100 000 USD)
  7. تحصیلات (دبیرستان ، دانشگاه ، حرفه)
  8. قومیت (اسپانیایی ، آسیایی)
  9. سبک مسکن (Ranch House ، Modernist ، Art Deco)
  10. وضعیت تأهل (متاهل ، مجرد ، بیوه)
  11. شغل (یقه آبی ، یقه سفید ، تجارت)
  12. گروه اقتصادی اجتماعی (مدیریتی عالی ، مدیریتی متوسط ​​، شخصی اداری ، حرفه ای)

3. تقسیم بندی روانشناختی یا شیوه زندگی

تقسیم بندی روانشناختی یا شیوه زندگی همانطور که از نامش پیداست ، مشتریان هدف را از نظر شخصیت ، علایق و عوامل دیگر به زیرگروه ها تقسیم می کند. این یک نوع تقسیم بندی قوی برای جذب گروه هایی است که در غیر این صورت بسیار ناهمگن به نظر می رسند. در واقع ، تقسیم بندی شیوه زندگی بر اساس ویژگی های نه چندان مشهود مانند انتظارات ، بازار هدف را به گروه ها تقسیم می کند. هنگامی که گروه های سبک زندگی شما مشخص شد ، می توانید گزینه های بیشتری برای محصولات به آن ها ارائه دهید. بهترین مزیت در اینجا این است که گروه های مشتریان به نام تجاری شما وفادارتر می شوند زیرا شما می توانید نیاز آن ها را به نحو بهتری برآورده کنید. نمونه های کلیدی بخش بازار سبک زندگی:

  1. کلاس (خانواده طبقه کارگر ، طبقه متوسط ​​، خانواده طبقه بالا)
  2. شخصیت (مداوم ، خلاق ، جدی)
  3. نگرش ها (امید ، خوش بینی ، واقع گرایی)
  4. سبک زندگی (شیوه زندگی سالم ، شیوه زندگی بدون گلوتن)
  5. ویژگی های شخصیتی ویژه (مذهبی ، ماجراجویانه)
  6. انتظارات (صریح ، انتظارات ضمنی ، انتظارات فناوری)
  7. نظرات (مشتریانی که به محصول با 3 ستاره ، 4 ستاره ، 5 ستاره امتیاز می دهند)
  8. سرگرمی (خواندن ، اسب سواری ، فوتبال ، پیاده روی)
  9. علایق (علاقمند به غذا ، فناوری ، مد)

4. تقسیم بندی رفتاری

تقسیم بندی رفتاری بازار را به شیوه ای که مصرف کننده به محصول پاسخ می دهد ، می شناسد یا از آن استفاده می کند ، گروه بندی می کند. این سوالات مانند: چگونه مشتریان به قیمت و ارتقاء پاسخ می دهند. شما می دانید که تصمیم گیری مصرف کننده تحت تأثیر رفتار او قرار دارد و اینگونه است که بخش های رفتاری مورد هدف قرار می گیرند. نمونه هایی از بخش های رفتاری عبارتند از:

  1. مناسبت (تولد ، سالگرد ، فارغ التحصیلی)
  2. مرحله سفر بایر (مرحله آگاهی ، ملاحظه ، تصمیم گیری)
  3. دانش برند (هیچ ، برخی ، دانش قوی)
  4. انواع وفاداری (بدون وفاداری ، وفاداری اینرسی ، وفاداری نهفته ، وفاداری برتر)
  5. حساسیت قیمت (حساس به تغییرات قیمت ، حساس نیست)
  6. سبک خرید (از خرید اجتناب کنید ، از خرید لذت ببرید)
  7. میزان استفاده (سنگین ، سبک)
  8. وضعیت کاربر (هرگز ، گاه به گاه ، منظم)

مانند سایر انواع تقسیم بندی بازار فوق ، هدف از رفتارشناسی این است که به شما کمک کند بهتر بفهمید که مشتری مورد نظر شما واقعاً چه کسی است. با این حال ، گروه بندی رفتاری بازار فراتر از تعریف ویژگی های کلیشه ای مشتریان است. این استعداد آن ها را برای خرج کردن پول نشان می دهد.

5. تقسیم بندی رسانه ها

در حالی که تقسیم بندی رسانه ها چندان رایج نیست ، اما امروزه به دلیل تنوع امکانات و فرصت های رسانه های آنلاین اهمیت آن بیشتر می شود. رسانه های مختلف تمایل دارند از طریق انواع مختلف پیام ها به مخاطبان مختلف دسترسی پیدا کنند. این اساس تقسیم بندی رسانه ها است. آیا می دانید مشتریان شما بیشتر دوست دارند زمان خود را در کجا بگذرانند؟ فیس بوک ، توییتر یا تماشای تلویزیون؟ پاسخ به این سوال هسته اصلی فرایند تقسیم بندی رسانه شما است. در اینجا چند نمونه کلیدی بخش بازار رسانه ها آورده شده است:

  1. تلویزیون (تلویزیون کابلی ، تلویزیون شبکه ای ، تلویزیون ماهواره ای)
  2. رادیو (استفاده از رادیو ماهواره ای ، رادیوی اینترنتی ، رادیوی محلی ، رادیو ملی)
  3. رسانه های اجتماعی (فیس بوک ، توییتر ، اینستاگرام)
  4. روزنامه ها (روزنامه محلی ، روزنامه ملی ، مجله مصرف کننده)
  5. استفاده از موتور جستجوی اینترنتی (گوگل ، بینگ ، یاهو)

6. تقسیم بندی زمان

تقسیم بندی زمانی نیز نوع کمتری از تقسیم بندی بازار است اما می تواند به طرز شگفت انگیزی موثر باشد. برخی از فروشگاه ها ترجیح می دهند زمان بازتری طولانی تر از سایر فروشگاه ها داشته باشند. و در مورد محصولاتی که فقط در مواقع خاصی از سال مانند کارت های تبریک تولد و… به فروش می رسند چه می شود. بیس بال در تابستان بازی می شود. بعضی از فروشگاه ها گاهی اوقات رویدادهای تبلیغاتی نیمه شب را ارائه می دهند. تقسیم بندی زمانی می تواند فرصت های غیرمنتظره ای برای رشد کسب و کار به شما بدهد ، بنابراین فکر کنید آیا در شرکت شما جایی برای این نوع تقسیم بندی بازار وجود دارد.

مثال ها:

  1. فصل ها (زمستان ، بهار ، تابستان ، پاییز)
  2. ​​رویدادهای ویژه (جمعه سیاه)
  3. تعطیلات (روز شکرگزاری ، هالووین)

7. تقسیم بندی سود

تقسیم بندی مزایا یک نوع تقسیم بندی جالب و پر از فرصت است. این بر اساس مزایای خاصی است که گروهی از مشتریان در یک محصول جستجو می کنند. تقسیم بندی مزایا ، تجزیه بازار هدف شما بر اساس ارزش یا مزیتی است که مصرف کنندگان از یک محصول دریافت می کنند. نمرات مختلف یک محصول را می توان به بخش های مختلف بازار ارائه داد. نمونه های بخش سود بازار:

  1. راحتی (بدون تلاش برای خرید ، با برخی تلاشهای خرید)
  2. خدمات به مشتری (مورد انتظار ، مطلوب ، خدمات اولیه مشتری)
  3. ویژگی های خاص (سرعت بالا ، دسترسی آسان)
  4. کیفیت (کیفیت بالا ، کیفیت متوسط ​​، کیفیت پایین)

جمع بندی مقاله

به طور معمول ، تقسیم بندی بازار پس از تحقیقات بازار انجام می شود و هر دو می توانند از جهات مختلف به نفع تجارت شما باشند. تمرکز بر مشتریان ، افزایش رقابت پذیری ، گسترش بازار ، کاهش هزینه ها ، استفاده کارآمد از منابع تنها چند مزیت است که کسب و کار شما می تواند به دست آورد. اما مهمترین مزایا این است که شما می توانید نیازهای مشتری خود را بهتر درک کرده و پوشش دهید و از مسیر درستی که منجر به رشد کسب و کار شما می شود ، استفاده کنید.

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.